Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

Hoe is jouw Aanpassings Quotiuent? 

IQ

 

Dat je over minimale verstandelijke vermogens moet beschikken om een bedrijf te kunnen leiden, daar is iedereen het wel over eens. Daarom wordt er door bedrijven nog steeds volop geselecteerd naar iemand zijn hoogste opleiding. Assessment bureaus hebben om die reden een prima business om het IQ van sollicitanten op te meten.

 

EQ

 

Midden jaren 60 hoorden we voor het eerst iets over iets nieuws: Emotionele Intelligentie. In de jaren 90 werd dit steeds populairder. Het zegt iets over: ben je in staat om je eigen gevoelens en die van anderen te begrijpen? Inmiddels weten we, voor je impact als manager is het belangrijk om jezelf en om anderen te begrijpen.

 

De afgelopen jaren lijkt de wereld in een stroomversnelling te zijn gekomen. Bovendien zitten we middenin een wereldwijde pandemie. Verstandige, maar snelle verandering is nu harder nodig dan ooit.

 

In een bedrijf begint elke strategische verandering aan te top. Maar is de CEO en haar team voldoende in staat om hierin de leiding te nemen? Dus om het veranderen te initiëren, om door te zetten als het tegen zit, snelheid te ontwikkelen en ondertussen de winkel gewoon open te houden tijdens de verbouwing?

 

AQ

 

Natuurlijk is een minimaal IQ en een ontwikkeld EQ van belang. Daarover geen twijfel. Maar laten we vooral beter gaan kijken naar het aanpassingsvermogen van senior-managers. Populair gezegd: hoe staat het eigenlijk met hun Aanpassings Quotient, hun AQ?

 

Er is verschil in karakter tussen mensen. De een heeft nou eenmaal wat meer natuurlijke interesse voor veranderingen dan een ander. Maar voor een ander deel is het ook een kwestie van gedrag. En gedrag kun je prima beïnvloeden. Niet gemakkelijk, maar het kan prima. Vergelijk het maar met het trainen van je spieren.

 

Kijk eens in de spiegel en beoordeel wat je meer kunt doen om je eigen ‘aanpassings spieren’ te trainen door.

  • Wat te veranderen in je dagelijkse routines.
  • Lees biografieën van innovatieve ondernemers.
  • Neem deel aan strategische werkgroepen als kansen zich voordoen.
  • Neem elke maand één gecalculeerd risico meer dan je tot nu toe deed.

 

Wat denk je? Praat met ons mee.

 

Hopelijk inspireert dit.

Paul Donkers


By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column: