Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

10 jaar tèn company


Dit jaar vieren we ons tien jarig jubileum met tèn company. Het is ook mijn tiende jaar als zelfstandig ondernemer. Ik heb veel om dankbaar voor te zijn.

 

Ik deel er 10

 

  1. Vanaf het eerste moment, vroeg in 2009, kregen we direct enkele opdrachten; waaronder een grotere opdracht voor het Atrium Ziekenhuis in Heerlen (nu Zuyderland Ziekenhuis) en Draka (nu Prysmian). Daardoor konden we starten met uitvoering en hebben we ons eerste jaar zelfs met een kleine plus kunnen afsluiten. Bedankt aan alle vroege relaties voor jullie vertrouwen.
  2. Onze groep van partner consultants. Ons ervaren team dat altijd betrokken en deskundig bij draagt aan opdrachten. In het bijzonder ben ik dankbaar voor de support de afgelopen 10 jaar van mijn partner en vriend Herman van Herterijck.
  3. Inspirerende mensen zoals bijvoorbeeld Marshall Goldsmith. Dit is iemand die veel heeft bij gedragen aan de versnelling van executive coaching. Marshall, die eind vorig jaar spontaan tijd maakt in zijn extreem drukke agenda om wat video’s op te nemen toen we beiden toevallig in New York waren. Zo stonden we ineens samen te filmen in het appartement van Marshall aan de Upper West Side.
  4. Trouwe partner leveranciers die ons voorzien van het beste materiaal waardoor wij ons werk zo goed mogelijk kunnen doen. In het bijzonder de geweldige assessments van Management Research Group. Een bureau waar ik al 20 jaar mee samen werk.
  5. Ik ben dankbaar als ik zie dat een gewenste verandering echt een onderdeel wordt van het nieuwe DNA. Wij geven de richting aan. Maar een team of een persoon moet het uiteindelijk toch zelf doen.
  6. De kracht van internet. Waardoor we ons werk wereldwijd kunnen doen, vaak zonder te hoeven reizen. De afgelopen zes jaar heb ik met tientallen managers van het Rode Kruis gewerkt. Het blijft nog steeds onwerkelijk om de camera aan te zetten… en je bent in…. Niger, Haïti, Congo, Libië, Yemen en ga zo maar door.
  7. Onze relaties die soms al sinds de start met ons werken. De relaties zijn vaak zo hecht geworden. Je maakt samen een ontwikkeling door. Voor ons voelt het als privilege om betrokken te zijn bij fundamentele veranderingen.
  8. Ons Ikigai® kaart spel is inmiddels verspreid over tientallen landen. Waaronder recentelijk nog naar India, Brazilië en Canada. Dit spel helpt ons om zoveel meer mensen te bereiken. Better career, better life, better planet.
  9. Onze agenten die ons helpen in onze missie met Ikigai kaart spel. We zijn dit voorjaar in Tokyo geweest om daar workshops te verzorgen met Stefan Nüsperling en zijn team van Nüworks. En kwamen in december ineens op het nationale Japanse journaal met ons spel. In Australië werken we met Robert Bentley van Acuity group. Goede en iniatiefrijke ondernemers.
  10. Save the best for last. Mijn familie die me door dik en dun steunt. Heel eenvoudig: zonder steun van thuis was er nu helemaal geen tèn company.

 

Veel dus om dankbaar voor te zijn. Onze intentie is om nog heel lang samen verder te werken.

 

Hopelijk inspireert dit.

 

Paul Donkers


By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column: